Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 3-4/5

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 3-4/5

"Digital Citizen" στην Τεχνόπολη

 

Τι σημαίνει ο όρος "Digital Citizen"; Τι ξέρουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Πόσο μας επηρεάζουν τα social media και πόσο τελικά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη; Γιατί τα "fake news" ήταν ανάμεσα στις λέξεις της χρονιάς για το 2017;

Το Innovathens powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία του περσινού GiG (Get into Games), διοργανώνει, από τον Μάιο έως και το Δεκέμβριο, το Digital Citizen, ένα συναρπαστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες, ψηφιακές τεχνολογίες γεμάτο workshops, ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις και όχι μόνο.

Adobe InDesign | 3-5 Μαΐου
Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς
Ο κύκλος εργαστηρίων στοχεύει στην εκμάθηση των βασικών τεχνικών του Adobe InDesign, με στόχο οι συμμετέχοντες να φτιάξουν ένα interactive PDF με το portfolio ή το βιογραφικό τους
Ημερομηνίες:
3, 4 Μαΐου, 17.00-21.00
5 Μαΐου, 15.00-19.00
Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ
Κόστος συμμετοχής για Adobe InDesign και Adobe Photoshop μαζί: 100 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.
Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση της Adobe.
Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το δικό τους laptop.

  

Μουσικός Μάιος στο café του Νομισματικού Μουσείου

 

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018: Tango en la noche

 

Η Βασιλική Τσιμπούκη, η Έλενα Αντωνοπούλου, η Λουκία Γκαρδιάκου και ο Κώστας Βλαχόπουλος, θα μας παίξουν κομμάτια του Juan D’ Arenzio, γνωστού στην Αργεντινή του ’30 και ως "Βασιλιά του ρυθμού", των διάσημων Francisco Canaro, Anibal Carmelo και Osvaldo Pugliese, καθώς και μουσικές από ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Παίζουν οι:
Βασιλική Τσιμπούκη | πιάνο
Έλενα Αντωνοπούλου | φλάουτο
Λουκία Γκαρδιάκου | ακορντεόν, τραγούδι
Κώστας Βλαχόπουλος | φυσαρμόνικα

 

Cafe στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

3/5 στις 21:00

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

  

"Βιά-ζομαι" στο Faust

 

Μια παράσταση χορού στη θεατρική σκηνή του FAUST Bar-Theatre-Arts στις 3 & 4 Μαΐου.

Το έργο διαπραγματεύεται και συναντά, διαφορετικές μορφές και εκδοχές βίας, της σύγχρονης εποχής. Βίας, που έχει απεύθυνση και αντίκτυπο στον άνθρωπο, στο σώμα. Σημάδια βίας, που άλλοτε είναι ορατά κι άλλοτε πάλι εσωτερικά. Ένας διάλογος εικαστικός, κινητικός, μια συνομιλία σύγχρονη, μια απόπειρα παρατήρησης σε ένα φαινόμενο που μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό και να αναπνέουμε μέσα σε αυτό.

Σύλληψη / χορογραφία: Αβασκαντήρα Γεωργία
Μουσική: Σπύρος Γραμμενος
Δραματουργία: Γιώργος Χρανιώτης
Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου 

Χορευτές: Γεωργία Αβασκαντήρα, Άλεξανδρα Κωστοπούλου, Μαρία Μόσχου
Δημιουργία Βίντεο: Στάθης Δογάνης, Αλέξανδρος Χρηστίδης 

 

Faust

 

3-4/5 στις 21:30

 

Εισιτήρια

Κανονικό: 8€ 
ΑΜΕΑ - Φοιτητές- Άνεργοι: 7€

Σημεία προπώλησης: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία 

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τηλ.: 210 3234095

 


 

Xiao Gu έκθεση "Frozen Moments"

 

Η πολυβραβευμένη Κινέζα φωτογράφος Xiao Gu θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery από τις 4 έως τις 10 Μαΐου σε μία ατομική έκθεση. 

Η Xiao Gu είναι μία documentary photographer η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Έχει ταξιδέψει σε όλη τη γη και προσπαθεί με τις φωτογραφίες της να αφυπνήσει τον κόσμο τόσο σε περιβαλλοντικά όσο και σε ανθρωπιστικά θέματα. Γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά από πολύ μικρή ηλικά έζησε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ήδη από τα 15 της χρόνια ξεκίνησε να προσφέρει τη βοήθειά της εθελοντικά σε διάφορες ομάδες που βίωναν την περιθωριοποίηση. Τα τελευταία χρόνια σύμμαχός της σε αυτή της την προσπάθεια είναι η φωτογραφική της μηχανή με την οποία απαθανατίζει σπάνιες στιγμές "πραγματικής ομορφιάς και αξιοπρέπειας" αυτών των ανθρώπων.

Για τη δουλειά της αυτή έχει βραβευθεί πολλές φορές και σε διαφορετικές κατηγορίες από μεγάλα περιοδικά και διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει πάρει βραβεία από το French PX3, όπου έκαναν και αφιέρωμα στη δουλειά της, καθώς και από το Monovision, το Fine Art Photography Awards και πολλά άλλα.

Δουλειά της Xiao Gu θα παρουσιαστεί στη Blank Wall Gallery, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος. 

 

Blank Wall Gallery

 

4/5 στις 16:30-21:30

 

Είσοδος ελεύθερη.