Υπάρχει ένα μαγαζί στο Κολωνάκι που δεν είναι όπως τα άλλα

Υπάρχει ένα μαγαζί στο Κολωνάκι που δεν είναι όπως τα άλλα

H jazz ήταν είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα μου είδη μουσικής και σχεδόν όποιο μαγαζί την επιλέγει για να «αυτοπροσδιοριστεί» γίνεται άμεσα στέκι μου.

 

Το Minnie the Moocher, τοποθετημένο στην καρδιά της Αθήνας επί της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και εμβληματικά jazz bar της Αθήνας. Την άνοιξη που μας πέρασε έκλεισε τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Με το που άνοιξε έγινε γρήγορα ένα από τα πιο πολυσύχναστα night spots της πόλης, καθώς σερβίρει απολαυστικά κοκτέιλ, ενώ διαθέτει υψηλής γαστρονομικής ποιότητας πιάτα.

 

arheio_lipsis_3.jpg

 

Η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε εποχή μεσοπολέμου, ποτοαπαγόρευση, με ψαγμένη διακόσμηση και υπέροχη μουσική, που εάν κλείσεις για λίγο τα μάτια σου, βρίσκεις τον εαυτό σου δίπλα στο Louis Armstrong, τον Cab Calloway, τον Chuck Berry ή τον Jay Hawkins.

 

Κινείται κυρίως σε swing και jazz ρυθμούς (τι καλύτερο), αλλά και soul και classic rock, δηλαδή όλα σε ένα. Για τους Κολωνακιότες είναι το vintage all day bar σημείο αναφοράς και δικαίως. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους, σε πεζόδρομο βασικά, της περιοχής, ενώ με το που θα διαβείς την πόρτα μεταφέρεσαι αυτόματα στο πολυαγαπημένο Παρίσι του 20ο αιώνα.

 

To μαγαζί ξεκίνησε από ένα μικρότερο εσωτερικό χώρο με retro διάθεση, προσεγμένο decor και καλή ποιότητα σε ό,τι σέρβιρε από τον Ιωάννη Καρβουτζή.

 

Έκτοτε «εξαπλώθηκε» για να γίνει σήμερα ένα από τα πιο alternative σημεία συνάντησης της περιοχής, με «σεβασμό στην παράδοση» της jazz, της ποτοαπαγόρευσης και του καλού γούστου.

 

minnie-the-moocher.jpg

 

Το όνομα προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Cab Calloway, οι στίχοι του οποίου έχουν εμπνεύσει το μενού των κοκτέιλ του μαγαζιού. Διαθέτει μεγάλη και ωραία κάβα ποτών, ενώ και οι επιλογές για φαγητό είναι μία και μία. Ένας συνδυασμός ορεκτικού με cocktail είναι κίνηση ματ για να καταλάβεις τι εστί Minnie the Moocher!

 

Δε συστήνεται σαν speakeasy -αν και ξεκίνησε με αυτή τη λογική- αλλά θα μπορούσε!