Το σημερινό doodle της google τιμάει τη Γερμανίδα επιστήμονα, Maria Reiche

Το σημερινό doodle της google τιμάει τη Γερμανίδα επιστήμονα, Maria Reiche

Πετάξτε ψηλά στην περουβιανή έρημο και θα δείτε γιγαντιαία σχέδια στο έδαφος. Ορισμένες από αυτές είναι ευθείες, μερικές είναι σπείρες και ορθογώνια και τραπεζοειδή, και μερικά είναι ζώα: φάλαινες, πάπιες, κολίβρια.

Η σημερινή Google Doodle γιορτάζει τα 115α γενέθλια της Maria Reiche, γερμανίδας μαθηματικός που έγινε γνωστή ως η «κυρία των γραμμών», ο γνωστός επιστήμονας για τη μελέτη αυτών των λεγόμενων γραμμών της Nazca.

 

maria-reiches-115th-birthday-6296766839259136-law.gif

 

Η Reiche μετανάστευσε στο Περού το 1932 για να γίνει ιθύνων και κυβερνήτης για τα παιδιά του γερμανικού προξενείου εκεί. Σύντομα, έμαθε για τα γιγαντιαία γραμμικά σχέδια στην έρημο, που χτίστηκαν από τους αρχαίους  και αφιέρωσαν το υπόλοιπο της ζωής τους για να τα μελετήσουν. (Εξαιτίας του σταθερού κλίματος της ξηρής ερήμου, οι γραμμές διατηρήθηκαν πολύ καλά.) Κατά τη διάρκεια του επόμενου μισού αιώνα, ο Reiche βοήθησε την περουβιανή κυβέρνηση να χαρτογραφήσει τις γραμμές, μετρώντας πάνω από 1.000 από αυτούς. Ανακάλυψε ότι μερικοί από αυτούς επισημάνθηκαν για το θερινό ηλιοστάσιο, προτείνοντας ότι οι γραμμές ήταν ένα είδος αστρονομικού ημερολογίου.

 

95af89d776261ffa28ca049d8ed61067.jpg

 

Η ίδια είχε αφοσιωθεί στη διαφύλαξή τους, επίσης, με την καταπολέμηση της κυβέρνησης όταν ήθελε να σκάψει κανάλια πέρα ​​από αυτά. «Πέρασα μια επίπεδη στέγη ή κοιμηθήκαμε σε μια σκηνή στην έρημο», υπενθύμισε. "Οι ντόπιοι είτε θεώρησαν ότι ήμουν κατάσκοπος ή εντελώς τρελή.

 

Όταν ένας μεθυσμένος με απείλησε με μια πέτρα, έβγαλα το εξάντα μου και τον έδειξα. Έτρεξε ουρλιάζοντας και την επόμενη μέρα οι τοπικές εφημερίδες δίέδιδαν την ιστορία ενός τρελού και ένοπλου Γερμανού κατασκόπου ανάμεσα τους ».

 

 

dryj6762u5dsrnucw4uueuziue.jpg

 

 

Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε πλήρως τις γραμμές Nazca ή να γνωρίζουμε με σιγουριά τι εννοούμε, αλλά σήμερα θεωρείται ένας χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

Η Reiche πήρε την περουβιανή υπηκοότητα το 1992 και πέθανε το 1998.