"Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στο Μέγαρο Μουσικής υπό τους ήχους της Ιταλίας του 1800

"Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στο Μέγαρο Μουσικής υπό τους ήχους της Ιταλίας του 1800

Οι περιπέτειες του δαιμόνιου Φίγκαρο χαρίζουν ακόμα, δύο αιώνες μετά τη συγγραφή του έργου, άφθονες στιγμές γέλιου. Η μουσική ποιότητα της όπερας παραμένει σχεδόν αξεπέραστη, ενώ οι ακραίες φωνητικές απαιτήσεις του έργου κάνουν τον Κουρέα της Σεβίλλης πρόκληση για κάθε σολίστ.

Η αγαπημένη όπερα παρουσιάζεται με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Ροσσίνι, με όργανα εποχής της κλασικής περιόδου και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στους αυθεντικούς ήχους της Ιταλίας των αρχών του 1800. 

 

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του δαιμόνιου Φίγκαρο, τα χτυποκάρδια της όχι και τόσο αθώας Ροζίνας, τις αποτυχημένες μεταμφιέσεις του Κόμη Αλμαβίβα, τους γεροντικοί έρωτες του Μπάρτολο και την απληστία του μακιαβελικού Ντον Μπαζίλιο.

 

Η μουσική ποιότητα της όπερας παραμένει σχεδόν αξεπέραστη, ενώ οι ακραίες φωνητικές απαιτήσεις του έργου κάνουν τον «Κουρέα της Σεβίλλης» πρόκληση για κάθε σολίστ.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής έχουν ασχοληθεί σε βάθος με την μουσική του Ροσσίνι, με ηχογραφήσεις (Deutsche Grammophon) και συναυλίες, ενώ ο πολυβραβευμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου θεωρείται διεθνώς από τους πλέον ειδικούς στη μουσική του Ιταλού συνθέτη, με αναγνωρισμένες ερμηνείες που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα. Οι κορυφαίοι Έλληνες σολίστ, μαζί με τον Ισπανό τενόρο, Χουάν Σάντσο, αναμένεται να δώσουν το πιο εντυπωσιακό φινάλε στο φετινό καρναβάλι, σε μια συναυλιακή παράσταση με πολλές εκπλήξεις... 

 

 

els_koyreas_soyrmpis-koronaios-apostoloy-kasioymis-karagianni-matthaioydaki-horodia_press_18.jpg

Φίγκαρο: Τάσης Χριστογιαννόπουλος 
Ροζίνα: Μαίρη-Έλεν Νέζη 
Κόμης Αλμαβίβα: Juan Sancho 
Ντον Μπαζίλιο: Χριστόφορος Σταμπόγλης 
Ντον Μπάρτολο: Μάριος Σαραντίδης 
Μπέρτα: Αναστασία Κότσαλη 
Φιορέλλο: Άγγελος Χονδρογιάννης 

Φωνητικό σύνολο Armonia Atenea 

Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) 
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Εισιτήρια: megaron.gr και στα καταστήματα Public.

Τιμές: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€, 26€, 32€, 38€, 45€ (διακεκριμένη ζώνη).