Τα 5 καλύτερα art cafe της πόλης για διάβασμα!

Τα 5 καλύτερα art cafe της πόλης για διάβασμα!

Μένουμε σε μια μητρόπολη στην οποία κυριολεκτικά μπορείς να συναντήσεις, να ψάξεις και να βρεις σχεδόν τα πάντα από άποψη διασκέδασης, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και αναψυχής! Πού μπορείς όμως να κάτσεις με ή και χωρίς παρέα για να δουλέψεις, να διαβάσεις, να επικοινωνήσεις και να μην επικοινωνήσει, να πάρεις τα ερεθίσματα που χρειάζεσαι πρωινές-απογευματινές ώρες χωρίς απόσπαση ή δυνατή μουσική;

 

Booktalks

 

booktalks-pio-omorfo-bibliopwleio-8a-breis-sto-p-falhro.jpg

 

 

Όπως λέει και το όνομα του, εδώ το βιβλίο μιλάει και κυριαρχεί! Στο Παλαιό Φάληρο στο νούμερο 47 της οδού Αρτέμιδος. Είναι cozy εννοείται, βρίσκεις και ελληνική και ξένη λογοτεχνία, είναι συνοικιακό, όμορφο και μέσ’ την έμπνευση! Βρισκόμαστε νότια αλλά δεν πειράζει! Είναι από τις πιο όμορφες και ήσυχες γειτονιές της Αθήνας! Με βιβλία που δεν τα συναντάς εύκολα αλλού, ράφια από ξύλο που πλαισιώνουν αρμονικά το χώρο, o ο Άγης και η Κατερίνα (συγγραφέας), δημιούργησαν ένα Βιβλιοπωλείο Cafe εκεί που δεν υπήρχε κάτι ανάλογο. Το Δεκέμβριο το 2013 το βιβλίο στο Παλαιό Φάληρο απέκτησε στέγη (κι ο καφές επίσης).

 

Πολυχώρος Άγκυρα - Ρότα Art Coffee Community

 

13133215_957101354403467_2980028994958677588_n.jpg

 

Στη Σόλωνος 124 μέσα σε ένα νεοκλασικό σπίτι που χρονολογείται από το 1890, με πολλά βιβλία και όμορφη φωτεινή αυλή, βρίσκεται το Ρότα Art! Γίνονται βιβλιοπαρουσιάσεις, συναντήσεις συμφοιτητών για εργασίες, επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ είναι ιδανικό και για όμορφα διαλείμματα μέσα στη μέρα όπου μαζί με το βιβλίο σου ή ξεφυλλίζοντας ένα από αυτά που διαθέτει ο πολυχώρος, μπορείς να πάρεις μια ανάσα από την τρέλα της ημέρας!

 

Little Tree, Books & Coffee

 

books1_n.jpg

 

 

Στην πανέμορφη γειτονιά της Ακρόπολης (προς Κουκάκι) βρίσκεται ένα βιβλιοκαφέ που κυριολεκτικά ξεχωρίζει! Ανήκει σε οχτώ φίλους (οι ίδιοι που έχουν το Booktalks), είναι άνετο, ζεστό, διαθέτει επιλεγμένα βιβλία τα οποία μπορείς να περιεργαστείς, ξεφυλλίσεις, διαβάσεις, αγοράσεις, από beatniks, ελληνική και ξένα ποίηση, μέχρι τα πιο ευπώλητα, έχει τρομερά σπιτικά γλυκά, χυμούς και γενικά ό,τι χρειάζεσαι για να κάτσεις με τις ώρες και να νομίζεις ότι έχεις αποκοπεί αλλά και ενωθεί με τα πάντα!

 

Βιβλιοθήκη Βολανάκη

 

 

volanaki-2.jpg

 

Art cafe με ωραία, χαλαρωτική και άλλοτε jazz μουσική επί της Σολωμού. Διοργανώνονται συχνά συζητήσεις, παρουσιάσεις, αλλά και σεμινάρια λογοτεχνίας. Ιδρύθηκε από την Εταιρία Φίλων του Μίνου Βολανάκη, έχει έναν όμορφο και ήσυχο κήπο (παρ’ότι βρίσκεται μια ανάσα από την πλατεία Εξαρχείων) και, όπως μπορείτε να μαντέψετε, τον χώρο διακοσμούν πολλά λογοτεχνικά βιβλία
 

 

Poems 'n Crimes

 

 

pnc20151118112800.jpg

 

Σε ένα νεοκλασικό σπίτι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης οι εκδόσεις Γαβριηλίδη έχουν στεγάσει ένα πανέμορφο art cafe! Βιβλία, καλή κουζίνα, ωραίους ανθρώπους, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε εξίσου όμορφο μπαράκι. Συχνά διοργανώνονται βιβλιοπαρουσιάσεις και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας!