Τα πιο φθηνά ποτά της Αθήνας είναι εδώ!

Τα πιο φθηνά ποτά της Αθήνας είναι εδώ!

Μικρό Παράξενο Καφενείο, Σεράφη 4-6

 

 

p6-960x640.jpg

 

 

Το Μικρό Παράξενο Καφενείο είναι κυριολεκτικά παράξενο τόσο από άποψη τοποθεσίας, είναι χωμένο στην οδό Σεράφη 4-6 σε ένα στενάκι, όπου δε θα βρεις ούτε ταμπέλα, ούτε ένδειξη, ούτε κάποια τυπική βιτρίνα που να παραπέμπει στο ότι υπάρχει μπαρ και μάλιστα τέτοιο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου!

 

Η πρώτη φορά που δοκίμασα τα ρώσικα ζυμαρικά, πελμένι, ήταν εκεί! Τα πιάτα τους, οι μεζέδες, τα χύμα ποτά, τα καραφάκια τους και εν γένει ό,τι σερβίορυν, είναι γραμμένο σε ένα παιδικό σχολικό τετράδιο, οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από χαμηλές (πληροφορίες εντός), η διακόσμηση είναι η ίδια με το ύφος του ευρύτερου μαγαζιού, γι’αυτό και φαντάζει άλλη το πρωί και άλλη το βράδυ (καφενείο-ροκάδικο αντίστοιχα). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ένα από τα πιο “χωμένα” μαγαζιά της Αθήνας.

 

Κόκκινος Λωτός, Ζωοδόχου Πηγής 5

 

 

kokkinos-lotos-17-600x400.jpg

 

 

Ο Κόκκινος Λωτός αποτελεί αδιαμφισβήτητα σταθερή αξία, όχι μόνο για τους Εξαρχειώτες ή τους φοιτητές της φύρω περιοχής, αλλά και για όσους από μας έχουν περάσει τόσα βράδια (πολλές φορές και σερί) πίνοντας τα φθηνά και γευστικά cocktail που εμπνέονται από ταινίες του Ταραντίνο και την funky-ethnic-rock μουσική που δε σταματάει (ευτυχώς) να παίζει. *ΥΓ: Είναι self service και δεν δίνουν ποτήρι νερό, αλλά μπουκαλάκι (0,25 c).

 

Πικ Απ, Δημοφώντος 10

 

Μέσα στο Θησείο αλλά και εκτός, κι αυτό μπαίνει επάξια στην κατηγορία των καφενείων-μπαρ, που “ντύνονται” διαφορετικά, αναλόγως με την ώρα που το επισκέπτεσαι! Σωστός καφές από το πρωί και καθαρά ποτά και καλή επιλογή cocktail για το βράδυ σε τρομερά λογικές τιμές! Κολάζ παλιάς κοπής, όπου και να κοιτάξεις, κι εδώ ψηφίζουμε ροκ και αλτ άμα λάχει! Κάθε εβδομάδα διοργανώνει συγκεκριμένα dj sets, αν και της Παρασκευής είναι το αγαπημένο μου!

 

Drugstore, Παλλάδος 17

 

 

4326120_orig.jpg

 

Σίγουρα “φθνότερα από το να μείνεις σπίτι”, το Drugstore είναι από τις πιο κλασικές τσίπικες ππα’όλα αυτά δυνατές επιλογές της πόλης! Κιμωλία, ματ τοίχοι, εναλλακτικό design και η άρρητη υπόσχεση πως όσα περισσότερα ποτά πιεις, τόσο λιγότερο θα πληρώσεις. Πραγματικά δεν έχω ιδέα πώς τα έχουν καταφέρει έτσι, αλλά ισχύει (κι όχι δεν είχαμε hangover το πρωί, ούτε ήμασταν τύφλα και νομίζαμε ότι από το τρίτο ποτό και μετά αρχίσαμε να δίνουμε λιγότερα).

 

Barrett, Πρωτογένους 11

 

b_main.jpg

 

 

All day café bar με ωραίες μουσικές επιλογές, indie, funk, rock και πάει έτσι, διοργανώνονται επίσης party και events (δυστυχώς δεν έχω πετύχει), μερικές μέρες γίνεται πατείς με πατώ σε! Το εσωτερικό design είναι σχετικά industrial, αυθεντικό και απλό την ίδια στιγμή. Έχω κάτσει αρκετές φορές πάνω στο πατάρι, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, εδώ είναι πιθανό να “τρακάρεις” όσους γνωστούς αποφεύγεις εδώ και 1 μήνα! Σκέψου το!

 

Πλυντήριο, Ορφέως 33 & Δεκελέων 36

 

 

 

original.jpg

 

 

Ναι το ξεστόμισα! Σίγουρα αξίζει να συνδυαστεί με την παρακάτω επιλογή και μάλιστα το ίδιο βράδυ! Το Πλυντήριο αντί για τραπέζια έχει πραγματικά πλυντήρια και μπουγάδες μέσα στο χώρο, διοργανώνει ΠΟΛΥ συχνά πάρτυ, αρέσκεται στην trash, 80s και 90s μουσική, φανταστείτε μια μίξη cult, alternative και μοναδικής διασκέδασης, και είστε μέσα! Και τα ποτά του είναι φθηνά (5,50-6 ευρώ), η αλήθεια να λέγεται!

 

Άσυλο, Αχιλλέως 38

 

 

asylo-27-960x643.jpg

 

 

Καλά θα κάνατε να συνδυάζατε αυτό το αφτεράδικο, που τιμά την κατηγορία του (ακόμα κι αν ο Άνθρωπος εξακολουθεί να μας λείπει) με το Πλυντήριο από πάνω και η εμπειρία θα σας αποζημιώσει! Είναι ορθάδικο, με πολύ φθηνά και καθαρά ποτά καλή ρακή, μωσαικό στο πάτωμα, μουσικές από έντεχνο, trash ελαφρολαικό μέχρι Θανάση Παπακωνσταντίνου και Rolling Stones, πραγματικά είναι λες και φτάνεις εκεί ξεχνώντας τι έκανες πιο πριν κι ο λόγος; γιατί μεθάς σχεδόν απ’ευθείας! O ορισμός του ό,τι να ‘ναι αλλά αν θεωρείς τον εαυτό σου Αθηναίο μέχρι το κόκαλο και λάτρη της underground αθηναϊκής σκηνής, δε μπορείς να το χάσεις! Παλιά στον ίδιο χώρο πούλαγαν τσιμούχες! Cheers!