Τα θερινά σινεμά είναι τα πιο hot spot της πόλης!

Τα θερινά σινεμά είναι τα πιο hot spot της πόλης!

Θερινός κινηματογράφος και πόλη πάνε μαζί!

 

Σινέ Δεξαμενή 

 

 

image_71.png

 

 

Το Σινέ Δεξαμενή είναι το σταθερό σημείο αναφοράς σε μια αρκετά κλασάτη, γραφική και ιστορική πλατεία των Αθηνών, αυτή του Κολωνακίου!  Διαθέτει σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα προβολής αλλά φυσικά  παραμένουν το γιασεμί, o βασιλικός και βέβαια το κλασικό κυλικείο. Θα την βρείτε ανάμεσα στην πλατεία με την παιδική χαρά της Δεξαμενής του Λυκαβηττού και κάτω από το ομώνυμο καφέ, με το παραδοσιακό αγιόκλημα, την καντίνα και τα κλασικά καρεκλοκαθίσματα! Είναι από τα παλιά σημεία συνάντησης των Αθηναίων, ενώ υπήρξε στέκι ποιητών και λογοτεχνών των αρχών του 20ού αιώνα, όπως ο Σουρής, ο Παπαδιαμάντης ο Βάρναλης, ο Καζαντζάκης, ή αργότερα ο Οδυσσέας Ελύτης, ο αδριάντας του οποίου στήθηκε στην πλατεία το 1997. Στο καφενείο της Δεξαμενής έχουν τραβηχτεί από τον Παύλο Νιρβάνα οι δύο μοναδικές γνωστές φωτογραφίες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

 

Cine Paris

 

 

12_1.jpg

 

 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το εν λόγω σινεμά, αλλά αν δεν έχεις πάει, δεν ξέρεις τι χάνεις...Το Ciné Paris άνοιξε για πρώτη φορά το 1920.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου ήταν ενός έλληνα κομμωτή ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο Παρίσι και εξαιτίας αυτού το ονόμασε Paris.

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 χτίζεται το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα και λειτουργεί ως θερινό και χειμερινό σινεμά. στα τέλη του '60 όμως εξαιτίας της κρίση των θερινών κινηματογράφων κλείνει. Τελικά, το 1986 ανοίγει ξανά, με νέο ιδιοκτήτη πλέον, και λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην πιό όμορφη και γραφική γειτονιά της Αθήνας, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

 

Σινέ Ριβιέρα

 

 

riviera-inexarchia-4.jpg

 

 

Άλλο ένα κλασικό και ιστορικό ψυχαγωγικό meeting point της πόλης, στην περιοχή των Εξαρχείων. Επιλέγει ταινίες παλιές, ανεξάρτητες παραγωγές και ευρωπαϊκές ταινίες, είναι σινεφίλ, εκλεκτικό. Άνοιξε το 1969 και παραμένει ζωτική φλέβα για τους κινηματογραφόφιλους και τους αμετανόητους εραστές της περιοχής που πριν το ποτό τους, ρίχνουν συχνά ψήφο εμπιστοσύνης στο Ριβιέρα και στο Βοξ φυσικά!

 

Βοξ

 

cine-vox.jpg

 

Απλό, λιτό και απέριττο, δίπλα στο Ριβιέρα, επί της Θεμιστοκλέους, αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής, έχει περάσει κι αυτό πολλά, αλλά συνεχίζει ακάθεκτο και- δεδομένης της τοποθεσίας του- δεν περιμένεις ότι μπορεί πράγματι να σε ταξιδέψει ως ένα θερινό δίπλα ακριβώς στην πλατεία Εξαρχείων!

 

Σινέ Παναθήναια

 

 

 

1908094_1111498485531305_2125168958114113208_n.jpg

 

 

“Τα θερινά σινεμά είναι ο πολιτισμός μας, είναι το άρωμα μιας άλλης Αθήνας, είναι η επαφή μας με το ποιοι είμαστε, είναι αυτό που μας υπενθυμίζει το πόσο ιδιαίτεροι, απρόβλεπτοι και κανονικοί είμαστε όλοι μας. Σαν μικρά αγριολούλουδα που φυτρώνουν ανάμεσα στα τσιμέντα μιας πόλης που ξέχασε γρήγορα ποια είναι και ποια θα ήθελε να είναι, καταφέρνουν ακόμη και τώρα να ξεχωρίζουν με το στυλ της και την κινηματογραφική της άνεση”, αυτά δηλώνει το σινεμά κι εμείς ακολουθούμε παραπάνω από πρόθυμα!

 

Το cine Παναθήναια στη Μαυρομιχάλη 165 σε περιμένει, λοιπόν, όλο το καλοκαίρι με τις συναρπαστικές κινηματογραφικές στιγμές στο πρόγραμμα προβολών του, για να ζήσεις αξέχαστες σινεφίλ εμπειρίες. Φέτος, θα δεις τις αγαπημένες σου ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό και θα χαλαρώσεις. Όπως παλιά!